Centrale Training 24 februari 2019

Het was vroeg vertrekken deze keer. Sommige leden waren al om half zes ‘s morgens uit bed. Bij aankomst in Amsterdam was het buiten nog frisjes en waren de zalen nog niet open. Even later mochten we ons omkleden en gereed maken voor de kata’s.

Na een korte introductie werden we in 2 groepen verdeeld en kregen we les van Koos van Hattum sensei en Louis Vitalis sensei. De Kata onderdelen werden 1 voor 1 uitgelegd en beoefend waarbij vooral de nadruk op houding, ademhaling en uitvoering kwam te liggen.
Het mechanisch afhandelen is in dit opzicht, ‘not done’.

De opdracht was dan ook duidelijk. Thuis en in de dojo de passen en handelingen goed bestuderen en leren. Op de Centrale training de nadruk op de uitvoering.

Het laatste uur besteden we aan jikeigo. We hebben weer genoten.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.