Start Kendo Cursus

Twee nieuwe cursisten zijn op 1 oktober gestart met hun 10 weken durende Kendo cursus bij Suirankan. Nadat ze enthousiast waren geworden tijdens de proeflessen is dit wellicht de start van een mooie tijd bij onze vereniging.

Joke de Jong sensei geeft instructie aan de leerlingen

 

De eerste les was Kendo Kata. De ‘jonge’ leerlingen en starters gingen aan de slag met instructie van Joke de Jong sensei. De gevorderden werden onderwezen door Martin  van Dijk sensei. Ook hier bleek ‘oefening baart kunst’, kata moet goed onderhouden worden en begrip van de vorm is essentieel.

Na de les was er ruimte om nog wat na te kletsen en kennis te maken op een grote kring met banken (1.5 meter regel). Er was ook nog wat eten en te drinken. Willem Seine senpai trakteerde omdat hij er weer een jaartje bij mocht tellen. Daan Pelger senpai verleidde ons met heerlijke chocolade.

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.